Unesco Dünya Miras Listesine Giren Arslantepe Höyüğü

Aslantepe Höyüğü olarak da bilinen tarihi alan, bölgede yer alan ve MÖ 5 bin yılından beri yaşantının sürdüğü önemli bir nokta. Binlerce yıllık tarihi kalıntılara ev sahipliği yapan höyük, Neolitik çağ eserlerinden, kök boya duvar resimlerine, Bizans mezarlarından Roma heykelciklerine kadar pek çok önemli eseri bünyesinde barındırıyor.

Unesco Dünya Miras Listesine Giren Arslantepe Höyüğü
M. Eren CÖMERT
M. Eren CÖMERTEditör
Takip Et Google News ile Takip Et

Malatya gezinizde mutlaka uğramanız gereken tarihi yerlerin başında gelen höyük, Malatya’nın Battalgazi ilçesinin sınırlarında yer alıyor. Batısında yer alan Fırat Nehri’ni de düşünürsek coğrafi konumu nedeniyle de geçmişte önemli bir politik yer olduğu anlaşılabiliyor. Günümüzde kazı çalışmalarının halen devam etiği höyükte, Hititlerden, Bizanslardan ve daha pek çok medeniyetten kalan izleri gözlemleyebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Malatya’nın antik kentleri arasında çok önemli bir yere sahip olan Aslantepe Höyüğü, medeniyetin başladığı noktalardan biri olarak kabul edildiğinden şehre gelen tarih seven ziyaretçilerin mutlaka görmesi gereken bir durak olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bakmadan Geçme